Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило технологічні картки шкільного меню за новими нормами

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило технологічні картки шкільного меню за новими нормами.
Документ, що пройшов усі необхідні погодження та отримав висновок Держпродспоживслужба, дозволяє школам з 1 січня 2022 року впроваджувати нові норми харчування, а вже зараз – здійснювати для цього належні закупівлі.
Технологічні картки розроблені для:
холодних страв і салатів;
страв з яєць;
перших страв;
– основних страв;
страв із риби;
– гарнірів;
– солодких страв;
хлібо-булочних виробів;
заправок і соусів;
напоїв.
          Різні виходи страв для різних вікових категорій, розрахунки поживної (харчової) та енергетичної цінності порцій, технології приготування і характеристики страв – все це ви знайдете у документації.
          Важливо, що технологічні картки містять не лише масу продуктів у нетто, як в нормах харчування. Так-так, є ще у брутто. Це дозволить здійснювати закупівлі, врахувавши подальшу втрату маси продуктів під час обробки.
          Крім того, технологічні картки можна застосовувати для складання меню різних сезонів. Для цього у документі зазначено додаткову інформацію щодо маси деяких продуктів, які втрачають різну масу під час обробки протягом різних сезонів.
Що ж, а тепер чекатимемо на затверджене меню.
          Технологічні картки: bit.ly/3nAp7ds